A magyar wakeboard sport krémje jammelt a Centralban

Jó hangulatú, baráti, öröm csúszás és egyben egy ütős verseny volt a hétvégi Dog Days Wakepark Event a pécsi Central Wakeparkban

 

Obstacles only típusú, jam session formátumú megmérettetés volt ez, ahol a nem a vérre menő harc, inkább a közös csúszás élménye jellemezte az egész nap hangulatát. Például Snoopy aki simán bejutott a döntőbe, inkább átadta a fináléban való csúszás lehetőségét egy fiatalabb ridernek. Összességében kemény trükkök pörögtek végig. Ezekről a post aljában található  fotógalériánkban találsz bőséges ízelítőt. 

A fő verseny open men kategóriában zajlott, de a lányok is részt vettek egy baráti megmérettetésen. Itt Roni és a fiatal pécsi Majoros Enikő domináltak. Roni igazán szép stílusban jibbelte végig az elemeket, Enikő pedig beadta a front 540-et nagy kickeren. De még Maja, az alig 10 évével is ráment jó pár sliderre 🙂 Girl Power!!!

Open Men kategóriában Szóláth Szebi lett az overall winner. Ezen kívül minden elemnek lett egy konkrét győztese. Szebi a tőle megszokott magaslatokban madártávlatból nézte az elemeket, kickeren a 900-at is olyan magasan tekerte, ahol csak a drónok járnak. Igaz, hogy pl.: Csontos Milán sem szerénykedett, a magasabb légi folyosókat részesítette előnyben és mindenki a maga stílusában rendkívül látványosan hozta a formáját. Snoopy a kvalifikációban, Vaskó Norbi pedig a fináléban csatolta ki hátsó lábát a system kötésből egy-egy one-foot kedvéért a nagy kickeren. Pécsett ez volt az első olyan verseny, ahol a felnőtt korosztály pro wakeboardosai nagyobb számban gyűltek össze. Bízom benne, hogy ebből a versenyből hagyomány születik majd. A részvételt a kellemes pénzdíj is serkentette minden bizonnyal.

Győztesek:

Overall:         Szóláth Szebi

Pussy Box:    Kis Beni

Rooftop:        Vaskó Norbi

Uprail:           Csontos Milán

Flat Rail:        Kirsch Dávid

Funbox:        Fritz Boti

Kicker:          Orbán Olivér

A döntőben csúszott még Zodor Norbi “Zé”, illetve pécsről Schmidt Bazsi és Mezővári Bálint. Kersák Péter a.k.a. Snoopy pedig bedeszkázta magát a döntőbe de a lehetőséget továbbadta egy fiatalabb versenyzőnek. 

Nézd meg a versenyt képekben! Kattints a galériára, ha nagy méretben akarod léptetni a képeket!