Használt wakeboard vásárlás

Használt wakeboard vásárlás

 

Használt wakeboard deszkát, kötést, mellényt, sisakot, neoprént vagy bármi egyebet jóval az új termékek bolti ára alatt is tudsz vásárolni. Kifejezetten erre szakosodott a wakeboard adok veszek nevű adásvételi csoport a Facebookon. Használt wakeboard vásárlás esetén persze nincs jótállás és nem is lesz makulátlan az állapota a felszerelésnek, de egy gazdaságos megoldást jelent annak, aki ritkábban csúszik, kevesebb pénzt tud ráfordítani vagy gyermekek esetén, akik egy szezon alatt kinőnek sokszor egy deszkát vagy kötést.

Vitathatatlan előny a töredék ár az új termékhez képest, azonban garanciális igényeket nem tudsz majd érvényesíteni, ha vásárlás után valami bajod lesz azzal amit használtan vettél. Bár ez nyílvánvaló, azért érdemes megemlíteni. Hozzá tartozik persze, hogy akad olyan gyártó/forgalmazó is, akinél ha a deszka akárcsak egyszer is felcsúszott egy elemre, a garancia ugrik, ezért deszka vásárláskor nem is biztos, hogy minden esetben (persze ez márka függő) annyit vesztenél ezzel.

 

Wakeboard Adok Veszek Facebook Csoport
Csatlakozz a Wakeboard Adok Veszek FB Csoporthoz! Kattints a képre!

9 Tipp használt wakeboard vásárláshoz:

Tipp 1. Ha jó az ár, csapj le rá!
  • Ha valamit nagyon kedvező áron hirdetnek és a vásárlási szándékod határozott, akkor csapj le a hirdetésre. Tudod, az alkalmi vételek egyediek, és nincs még öt darab belőlük az eladó polcán!

 

Tipp 2. Kérdezz rá az esetleges sérülésekre!
  • Ha látsz valami foltot, repedést, karcot vagy egyéb oda nem illőt a használt wakeboard felszerelés fényképein, inkább előre kérdezz rá, hogy milyen jellegű a hiba, mekkora, befolyásolja-e a használatot!

 

Tipp 3. Attól, hogy javított, még lehet jó!
  • Ne ijedj meg attól, ha javítva volt egy használt wakeboard. 180.000 Ft. helyett egy pl.: 57 ezerért kínált deszka még hosszú évekig kiszolgálhat téged, ha avatott kéz javította!

 

Tipp 4. Kérj plusz fényképeket üzenetben, ha nem vagy biztos a dologban!  .
  • Ne menj bele zsákbamacska játékba. Ma már mindenkinek a zsebében ott az okostelefon. Két percbe sem telik egy-egy részletről azt jól bemutató, részletes fényképeket készíteni!

 

Tipp 5. Használj csomagautomatát!
  • Használt wakeboard nyilván nem fér bele, de egy használt wakeboard kötés, sisak vagy mellény, előre utalás esetén akár 1000 Ft. alatt is elküldhető például Foxpost automatába. Így tehát csökkentheted vásárlás során felmerülő költségeidet!

 

Tipp 6. Tudd, hogy mire van szükséged!
  • Attól, hogy szép a grafika, vagy jó az ár, nem biztos, hogy neked ez lesz a jó! Járj utána, beszélj ismerősökkel, informáld magad és utána dönts a vásárlásról! Nem mindegy, hogy mekkora lesz a használt wakeboard, van-e rajta szkeg, passzol-e a kötés a te deszkád furataiba stb… Vásárlás előtt olvasd el ezt a cikkünket: https://www.wakeblog.hu/wakeboard-deszka-meret-es-tipus-valasztas/

 

Tipp 7. Használt wakeboard kötés méret választás!
  • Ezt ugye célszerű felpróbálni, de amikor 350 km.-re van a kiszemelt példány akkor nem tudod megtenni. Persze erre is van megoldás: a közeli wakeboard pályán könnyen lehet, hogy van olyan ismerős vagy ismerős ismerőse, akinek azonos márkából van azonos méretű, egyel kisebb vagy egyel nagyobb használt wakeboard kötése. Kérd meg, hogy az övét had próbáld fel. Vagy menj el egy szaküzletbe (Budapesten vagy egy pályán) és próbálj fel méreteket az adott márkából. Így tudni fogod, neked mekkora használt wakeboard kötés lesz a megfelelő. Bár nem e kiszemelt portékát próbálod fel, mégis többnyire biztos lehetsz így a sikeres méret választásban.

 

Tipp 8. Ne dőlj be az ár nélkül hirdetőknek!
  • Óvakodj az ár nélküli hirdetőktől. Gondolj csak bele! Ha az eladó nem vállalja fel az árat nyilvánosan, akkor az nem lehet túl baráti. Egy jó áron hirdetett termék esetén a kedvező ár egy olyan előny, amit hülye lenne az eladó eltitkolni!

 

Tipp 9. Óvakodj a 15 éve garázsban porosodó retró cuccoktól!
  • Ne vegyél megkímélt állapotú, elmúlt évtizedbéli használt wakeboard felszerelést, mert annak gyártása óta annyit fejlődött a technológia, anyag felhasználás, tervezés, stb…, hogy inkább visszaüt majd az antik portéka mintsem, hogy tartós mosolyt csaljon az arcodra.
  • Ezeket úgy szokták rásózni a szerencsétlen vevőre, hogy „kezdőknek jó lesz”. Ezért ne vegyél beépített szkeges hajós múzeumi wakeboardot pl.: amikor parkban akarsz slideolgatni.

 

Használt wakeboard kötés, deszka, mellény, sisak, neoprén stb. egy helyen:

Wakeboard Adok Veszek – adásvételi csoport a facebookon 

Wakeboard Adok Veszek Facebook Csoport
FB csoport – használt wakeboard felszerelések adásvétele országosan

 

Használt wakeboard kötés vásárlás előtt érdemes ezt is elolvasni: https://www.wakeblog.hu/wakeboard-deszka-meret-es-tipus-valasztas/

 

használt wakeboard, használt wakeboard deszka, használt wakeboard kötés, használt wakeboard eladó, használt wakeboard vásárlás, használt wakeboard mellény, használt wakeboard sisak