Orbán Olivér bejutott a középdöntőbe a Wakeboard EB-n Videó

Orbán Olivér csoport elsőként bejutott a középdöntőbe a Wakeboard EB-n

A Stawiki (Lengyelország) wakeboard pályán zajló XXI. IWWF Kábelpályás Európa és Afrika Bajnkoságon (2019) Orbán Olivér simán bejutott a középdöntőbe. Első körében esett de body draggel mentett, majd a második körben szerencsésen, hiba nélkül teljesítve bejutott a középdöntőbe. Így nem kell az LCQ (utolsó esélyes pót selejtező) miatt izgulnia.

Minden csoportból csak az első helyezett jutott tovább simán, a következő 3 helyezett pedig LCQ-ban javíthat.

Orbán Olivér mindkét köre Videón:

Orbán Olivér eredménye a XXI. IWWF Európa és Afrika Kábelpályás Európa Bajnkoság selejtezőjének B csoportjában:

Csoport elsők, akik egyenes ágon továbbjutottak:

Csoport Név Ország Pont
A Guy Firer ISR 81
B Orbán Olivér HUN 74.33
C Theo Balsa FRA 57.33
D Florian Weiherer GER 67.67
E Sam De Haan NED 80.33
F Max Milde GER 74

 

Hajrá Olivér !!!

 

FRISSÍTÉS:

 

Sajnos Olivér nem jutott be a döntőbe, kevesebb mint egy pont különbséggel csúszott le róla. Olivér 58.67-et kapott, míg az előtte a döntőbe LCQ-ból becsúszó olasz Ricardo De Tollis 59.33-at ment. Ráadásul Olivér az első körében esett, de body draggel mentett ugyan, viszont a pontok így ott már elúsztak. Második körében az utolsó elemen a landolás nem terv szerint sikerült, bár esés nem volt, Olivérben talán több maradt, mint amit az LCQ második körében beadott. No de azért a  így is szépet ment! Gratulálunk Olivér!

Videó az LCQ második köréről:

Orbán Olivér végül a 25 indulóból, egy kőkemény mezőnyben a 9. helyezéssel zárt Lior Soferrel ( többszörös világbajnok ) holtversenyben.

 

A másik magyar résztvevő, Nagy Klaudia volt, aki sajnos mindjárt a sokszoros címvédő Julia Rick csoportjába került a kvalifikáció során. Itt a papírforma igazolódott és Julia Rick elsőként tovább jutott, Klaudiának pedig az LCQ-ban a második hely jött össze, így ő is egy helyezéssel csúszott le a döntőről! Gratulálunk Klaudiának ettől függetlenül!

Nagy Klaudia a 13 hölgy indulóból végül a 7. helyen zárta a versenyt.

 

 

Czéh Bálint