Bodoki Beni és Kovács Bazsi a Slingshot Gunn Terrain wakeboard deszkával

A Slingshot Gunn terrain wakeboard a srácok kedvenc deszkája

Bodoki Beni és Kovács Bazsi a Slingshot Gunn Terrain wakeboard deszkán

Bodoki Bendegúz a.k.a. Beni és Kovács Balázs a Gunn Brothers, hiszen mindketten a Slingshot Gunn Terrain wakeboard deszka mellett tették le voksukat az előző szeonzban. Szépen fejlődik a pécsi wakeboard élet, ennek köszönhetően egy tavalyi délutánon pár trükk erejéig lencsevégre kaptam ezt a két fiatal titánt a pécsi Central Wakeboard Parkban.

Bodoki Beni és Kovács Bazsi Slingshot rider
Wakeboard élet Pécsen

A Slingshot Gunn Terrain deszkát idén Water Gunn névre keresztelték

Ha tehetik a 2019-es szezont is a Slingshot Water Gunn deszkával shreddelik majd a srácok. A Water Gunn Aaron Gunn, a 23 éves ausztrál Slingshot pro rider, nem mellesleg kétszeres wakepark világbajnok dedikált lapja. A 2018-as Gunn Terrain wakeboard deszka 2019-ben tehát Slingshot Water Gunn wakeboard néven fut majd a boltokban. Ez egy extra flexes deszka, mely a rail riderek igényeit szolgálja. Teljesen sima, csatorna nélküli alja és puhasága kiválóan segíti a slide trükkök szerelmeseit a brutál pressek és slide kombók kivitlezésében. Méretét tekintve a new school nagy deszka vonalat viszi:

  • 140 cm.
  • 144 cm.
  • 148 cm.
  • 152 cm. méretekben kapható.

Pár éve amikor még a 100 kg.-os wakeboardosok is 137-138 cm körüli merevebb deszkákkal csúsztak, senki sem hitte volna, hogy a kábelpályák és a wakepark kategória térnyerésével mára mennyire megváltozik és kiszélesedik a piacon kínált wakeboardok karakterisztikája.

A Slingshot Gunn terrain wakeboard a srácok kedvenc deszkája
A Slingshot Gunn terrain wakeboard a srácok kedvenc deszkája

Beni és Bazsi

Na de térjünk vissza a két ifjú magyar wakeboardoshoz. Bodoki Beni, a 12 éves velencei rider, akinek a 2019-es lesz a hatodik szezonja, tavaly még U11-es lett volna de az omszki OB-n már a felnőttek közt is tisztességesen helyt állt a wakepark kategóriában. Itt ugyebár nincsenek invertek, azonban az elemeken villantott kreativitásával személy szerint nekem ő volt a kedvenc versenyzőm. A nevét érdemes megjegyezni, mert a srác elképesztően tehetséges és könnyen lehet, hogy ő lesz a következő magyar wakeboardos akire nemzetközi szinten is felfigyelnek majd. A tavalyi szeonban a pécsi Centralban már 900-at ugrott a balos kickeren és nagyon jó fantáziával koptatja az ország kábelpályáinak elemeit.

Kovács Bazsi még csak három szezonon van túl, de ő is egy hihetetlen lelkes és ügyes wakeboardos, a pécsi Centralban csiszolja trükkjeit és jó barátságot ápol  Bodoki Benivel. 2018-ban, amikor is egyik alkalommal Beni Bazsiéknál vendégeskedett Pécsen, az alábbi pár trükköt sikerült madárperspektívából megörökítenem róluk: